Kangasalanmelkeinkarvatonkoira, osa 1

Nanni keskeneräisessä trimmissäMeillä asustelee tällä hetkellä yksi kangasalanmelkeinkarvatonkoira. 🙂 Aloittelin siis Nannin trimmausta viime viikolla. Alkuun kuvittelin, että trimmistä tulee taas kerran yksi välikarvan nypintä, jonka jälkeen koiralle jää vielä ihan kunnollinen turkki. Toissailtana olin sitten siinä vaiheessa, että kuvittelin nyppiväni enää niskasta ja päästä pisimmät karvat ja pääseväni sitten ajeluihin ja saksintaan. Olin kyllä jo edellisenä iltana aavistanut, että runkoturkistakin saattaisi lähteä vielä kerros välikarvaa, mutta yllätys oli silti melkoinen, kun niskasta aloitellessani siitä lähtikin kaikki päällikarva. Ja kun jatkoin, myös kaikki pohjavilla lähti nyppimällä! Hetken aikaa kesti tajuta, että koira on todellakin lähdössä nakuksi. Olen nyt itse nyppinyt Nannia pari vuotta, ja aina sillä on ollut jo uutta turkkia tulossa siinä vaiheessa, kun olen entistä pois nyppinyt. Enkä muista, että se olisi aiemminkaan lähtenyt tuolla tavalla kaljuksi, mielestäni se on ollut vain kerran päälaelta kalju, ekan nyppimiskerran jälkeen. Nyt ollaan siis vaiheessa, jossa selkä ja peppu alkavat olla nypittyinä, vielä olisi nypittävä kyljet ja ne alkuperäiset niska ja päälaki. Kuvasta näkyy, miten tyylikkäältä se näyttää. 🙂 Osa 2 tästä tarinasta seuraa, kunhan toivottu lopputulos on saavutettu. (Sen lopullisen, toivotun lopputuloksen – kun karva on kasvanut – pitäisi näyttää siltä kuin Omenan turkki edelliskerran kuvissa.)

Nanni oli tänään myös jonkunaikaa vihreäsilmäinen alienkoira, mutta siitä en saanut valitettavasti kuvaa. Sillä on silmät rähmineet taas aika lailla ja kävimme nyt niitä Hakametsässä eläinlääkärille näyttämässä. Lääkäri halusi katsoa, että onko silmän sarveiskalvoon tullut haavaumia, ja sitä varten silmään laitetaan vihreää väriainetta, joka tarttuu haavaumiin ja huuhtoutuu pois muualta. Nannilla vaan tuo sarveiskalvo on kauttaaltaan jo sen verran röpelöinen, että väri jumahti sitten koko silmän pinnalle. Onneksi syvempiä haavaumia ei kuitenkaan näkynyt, joten tällä kertaa selvitään antibioottisilmätipoilla ja kontrollikäynnillä elokuussa silmäsairauksiin erikoistuneella eläinlääkärillä. Kun Nanni on tuollainen krooninen silmäpotilas, niin se voitiin myös rokottaa samalla, nyt on suoja kennelyskää vastaan kunnossa. Omenakin oli mukana eläinlääkärireissussa, se sai kaikki rokotteet, joten taas kelpaa matkustella näyttelyreissuissa.

Näyttelyreissuja lieneekin lähitulevaisuudessa tulossa lisää, viime viikonlopun (21.-22.7.2012) saldo Liettuan Ukmergessä oli Omenalla molempina päivinä ERI, junROP (paras juniori) ja junSERT. Baltiassa jaetaan junioreille omat sertifikaatit, ja kolmella juniorisertifikaatilla tulee juniorivalioksi; kaksi junnusertiä vastaa myös yhtä aikuisiässä saatua sertiä, jos ei ehdi kolmea junnusertiä ja junnuvalion arvoa kerätä. Eli eiköhän Omena matkaa tuota kolmatta junnusertiään metsästämään ehkä jo lähiaikoina. Suomessakin on ollut puhetta jossain näyttelyssä vielä käydä tällä turkilla, eli ennen kuin turkki kasvaa liian pitkäksi. Mutta näyttelysuunnitelmista enemmän sitten, kun ne tarkentuvat. Sillä välin voidaan ihailla Liettuan reissulaisia, Omena kuvassa kolmas oikealta. kuva: Ritva Kiviniemi, kennel BaumeisterKuvan on ottanut Ritva Kiviniemi, kennel Baumeister, kiitos kuvan lainasta!

This entry was posted in Yleistä and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.